zondag 12 januari 2014

Wortels uit de oven!


Na alle aparte dagen in de maand december, merk je dat je weer zin hebt in lekker simpel eten zoals aardappels en wat groente erbij. Maar met deze groente kun je wel af en toe experimenteren om het net even iets lekkerder of spannender te maken.

Wij vinden wortels lekker! Niet de extreem zachte worteltjes uit het potje, maar wortels waar het mooie groen nog aan zit en die je zelf lekker gaat koken in plaats van opwarmen. Hier een recept voor wortels uit de oven, maar dan net ietsje anders!

Let op: als je van harde wortels houdt, dan kun je dit recept gewoon volgen en gelijk in de oven doen en na ongeveer 50 minuten eten. Houd je van zachte wortels dan kun je ze eerst voorkoken, ongeveer 5 minuten en dan het recept volgen. 

Benodigdheden:

  • 500 gr. wortels
  • 50 gr. ontbijtspek
  • 1 teen knoflook
  • 2 takjes verse rozemarijn (uit een kruidenpotje kan ook, gebruik dan 1 theelepel)
  • 1 klontje roomboter
  • sinaasappel
  • 60 cm. aluminiumfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de wortels en snijd ze in stukken. Neem een strook aluminiumfolie van ongeveer 60 centimeter lang en vouw die dubbel om er een scherpe vouw in te maken.
Leg de wortels naast de vouw in het midden van het folie op een hoop.


Snij het spek in dunne reepjes. Stroop de naaldjes van twee takjes rozemarijn en hak ze fijn. Pel 1 teen knoflook en snij die in dunne plakjes.

Strooi het spek, de rozemarijn en knoflook op de wortels. Rasp er de schil van een halve sinaasappel over. Doe er een klontje roomboter bij en een snufje zout en peper.

Vouw het folie over de wortels heen, vouw en knijp de zijkanten van het pakket goed dicht, maar laat 1 kant open. Knijp het sap van de hele sinaasappel in de zak.

Sinaasappel uitknijpen.
Maak nu de open zijde van de zak ook dicht. Leg de aluminiumzak ongeveer 50 minuten op een bakplaat in de voorverwarmde oven.

Zo gaat het in de oven. 

Leg de wortel voor het serveren met sap en al in een schaal en serveer met bijvoorbeeld lekkere aardappels uit de oven.Enjoy!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten