vrijdag 18 juli 2014

Frambozen ijs!


Met dit heerlijke zomerweer worden er volop ijsjes gegeten. Ik heb al eerder een blog geschreven hoe je makkelijk ijsjes kunt maken van gepureerd fruit --> http://wilmashappyfood.blogspot.nl/2014/06/fruit-ijsjes.html

Afgelopen kerst hebben wij dit ijs voor het eerst gemaakt en het was een enorme hit! Het is enorm simpel en lekker. Wel moet ik vertellen dat wij een ijsmachine hebben van KitchenAid en dat werkt perfect. Het is een flinke aanschaf, maar ik gebruik het ontzettend vaak en ben er super blij mee. Het is een kom die je in de diepvries moet zetten voor gebruik, daarna zet je het op de KitchenAid en moet je het ongeveer een half uurtje laten draaien en dan is het klaar. We hebben nu nog een bak frambozen ijs in de diepvries liggen voor als mijn schoonzusje komt eten, zij is er gek op!

Benodigdheden:

  • 300 gram frambozen
  • 250 gram Griekse yoghurt 
  • 2 eetlepels honing (optioneel)
Was de frambozen en doe ze in een blender en maal tot puree. Voeg de honing en de Griekse yoghurt toe en pureer dit tot één geheel. 

Giet het mengsel over in een ijsmachine en draai tot ijs. 


Heb je geen ijsmachine laat het dan opstijven in de vriezer. Het is dan wel belangrijk om het ijs af en toe om te scheppen tot het bevroren is.

Gelijk uit de ijsmachine is het frambozen ijs te eten, maar je kunt het ook in een bak in de diepvries bewaren. Let wel op dat je het een ruim van te voren uit de diepvries haalt, want het ijs wordt enorm hard.Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten