maandag 18 augustus 2014

Aardbeien yoghurt!


Zoals beloofd in mijn uitgebreide blog over yoghurt, hier het recept voor het maken van aardbeien yoghurt. Uiteraard zonder allerlei overbodige stoffen en ingrediƫnten! Het is simpel, snel en lekker: wat wil een mens nog meer :-)

Benodigdheden (ongeveer 2 personen):

  • Yoghurt (Griekse yoghurt, volle yoghurt of geiten yoghurt)
  • Aardbeien (ongeveer 100 gram)
  • Lijnzaad en/of muesli (optioneel)
  • Blender
Voor de aardbeien yoghurt heb ik verse aardbeien gebruikt omdat die zo lekker zoet zijn, maar je kunt ook aardbeien gebruiken uit de diepvries. Zorg er dan wel voor dat ze goed ontdooid zijn. 

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Doe alle aardbeien in de blender en voeg eerst zo'n 250/300 ml. yoghurt bij en mix het. Vind je de hoeveelheid nog te weinig, of de aardbeiensmaak te overheersend of het geheel nog te dik: voeg dan nog wat yoghurt toe en mix het nog een keer goed. Voeg eventueel nog wat lijnzaad en/of muesli toe en wat verse aardbeien in stukjes en je verse aardbeien yoghurt is klaar!

De eerste keer gebruikte ik geiten yoghurt, maar het werd daardoor erg dun. Houd je daar niet van, dan raad ik je aan om Griekse yoghurt of volle yoghurt te gebruiken, want dan blijft het wat steviger, dikker en romiger! 


Enjoy! 

PS. ben je nog niet zo lang bezig met 'suiker-vrij' of ben je nog erg gewend aan de aardbeien yoghurt uit de supermarkt dan kun je ook wat honing toevoegen en dan alles 'blenden'. Hierdoor wordt het wat zoeter. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten