zondag 22 februari 2015

Can't-stop-eating-choco-balletjes


Oooooh deze 'I-can't-help-myself-choco-balletjes' moet ik gewoon met jullie delen! Deze dadelballetjes zijn helemaal hip en zijn vorig jaar opeens opgedoken. Ze worden ook wel 'bliss balls' genoemd. Ik zag ze voor het eerst in het kookboek van Rens Kroes. Toch had ik niet de behoefte om ze te maken, helemaal omdat dadels nou niet echt mijn ding waren.. Totdat ik ze weer in een ander kookboek tegenkwam, vond ik dat het tijd was om het gewoon te proberen. Uiteraard met mijn eigen draai eraan, want ik moet ze wel lekker vinden :-) De eerste lading was in no-time op (mijn neefje en nichtje zijn ook erg fan!) en voordat ik het wist haal ik nu elke week een lading dadels op.
Het is makkelijk te maken, ontzettend lekker en goed voor je lichaam. Wel wil ik je waarschuwen: je kunt echt niet stoppen als je eenmaal bent begonnen... :-)

Zelfs als je geen fan bent van dadels, moet je het gewoon proberen. Verschillende mensen die het bij mij geproefd hebben, waren het eens: dit smaakt niet naar dadels, het is echt heeeerlijk! Zorg er wel voor dat je goede dadels hebt, er zit nogal kwaliteitsverschil in en op veel dadels is er een goedje gespoten of is er suiker toegevoegd, terwijl de dadel al zoet van zichzelf is.

Benodigdheden:

  • 150 gram dadels
  • 80 gram hazelnoten
  • 50 gram pure chocolade (99% of 85%)
  • 2 eetlepels rauwe cacaopoeder
  • kokosrasp
Doe de hazelnoten in de keukenmachine en maal het fijn tot meel. Haal de pit uit de dadels en snijd deze in stukken. Hak de chocolade in stukken en voeg deze samen met de dadels in de keukenmachine bij het meel van de hazelnoten. Voeg de cacaopoeder toe en maal fijn tot een plakkerige massa. Draai balletjes en rol door de kokosrasp. 

Enjoy! Geen opmerkingen:

Een reactie posten