Wij Nederlanders houden van aardappels en het liefst de nieuwe aardappel. Zeker nu het toch echt kouder is geworden gaan wij massaal aan de stamppoten! Nu is het een feit dat de aardappel zonder schil (zonder de vezel) een 'zetmeelbom' wordt en dat betekent dat de aardappel gelijk wordt omgezet in suiker in je lichaam. Voor een normaal mens niet altijd schadelijk, maar als je weet van jezelf of van je gezin dat je vaak aardappel gerechten eet dan is het goed om de balans een beetje te vinden.
Zo hebben wij gisteren heerlijke aardappelpartjes uit de oven gehad! Simpel, snel, makkelijk én met schil!
Benodigdheden:
- Ovenschaal
- Olijfolie
- Knoflook (3 teentjes)
- Aardappels (hoeveel zelf te bepalen)
- Tijm (2 takjes)
- Rozemarijn (2 takjes)
- Peper
- Zout
- Cayennepeper (optioneel)
Terwijl de aardappelpartjes heerlijk knapperig worden in de oven heb jij rustig de tijd om de rest van de maaltijd klaar te maken, bijv. groente en vlees.
Cayennepeper |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten