Het is weekend en voor sommige mensen herfstvakantie! Een weekend of zelfs een weekje genieten van even helemaal niets. Hier een heerlijk verrassend recept, namelijk American Pancakes met een fris tintje! En dit frisse tintje komt allereerst door de overheerlijke bosbessen, maar ook zeker door de citroen. Door het sap en de schil (geraspt) van een halve citroen te gebruiken krijg je echt een verrassende smaak, maar de smaak van de pannenkoek wordt niet overheerst. Kortom: zeker proberen!
Je kunt deze American Pancakes als ontbijt, lunch en als diner nuttigen en het kost niet veel tijd. Voor de bosbessen hoef je echt geen 'verse' uit de koeling te halen, maar kun je gewoon een bakje bosbessen uit de diepvries gebruiken. Dat is een stuk goedkoper en de smaak is zeker niet minder.
Benodigdheden:
- 225 gr. bloem
- 14 gr. bakpoeder
- 2 eieren
- 30 gr. boter (gesmolten)
- snufje zout
- 300 ml. melk
- 100 gr.bosbessen
- sap halve citroen
- rasp halve citroen
Weeg alle ingrediƫnten af en smelt de boter in een steelpannetje. Doe alle ingrediƫnten (behalve de bosbessen) in een mengkom en mix dit goed door elkaar. Spatel dan de bessen voorzichtig door het beslag heen.
Laat in de koekenpan een beetje boter smelten en giet/schenk het beslag in de pan. Je kunt zelf kiezen om echt American Pancakes te maken, dan moet je ze klein houden, maar je kan ook kiezen voor grote pannenkoeken.
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten