Persoonlijk ben ik wel een fan van hartige taarten, helaas manlief niet echt... een aantal keer per jaar mag het maar het is niet zo dat hij elke week wel een hartige taart op tafel wil zetten... Toch is er één taart die hij verrassend genoeg wel vaker dan een paar keer per jaar wil eten en dat is de .... (tromgeroffel!) andijvietaart!
Benodigdheden:
- 6 plakjes roomboter bladerdeeg (kan meer of minder zijn, ligt aan de grote van de vorm)
- 1 ui
- 4 eieren
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 bekertje crème fraîche (125 gr.)
- 1 zak andijvie (400 gr.)
- 100 gr. spekjes of 100 gr. gezouten cashewnoten
- geraspte kaas (optioneel)
- Taartvorm
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en wacht tot ze iets ontdooid zijn, dan kun je ze makkelijker in de vorm leggen/buigen. Kies een vorm (bijv. een springvorm) en bekleed deze vorm met het bladerdeeg. Zorg ervoor dat de randen overlappen en druk ze goed aan.
Klop de eieren los met de crème fraîche en peper en zout. Laat dit even staan.
Gebruik je cashewnoten:
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de andijvie in 2 á 3 porties toe. Laat al omscheppend het slinken. Schep de cashewnoten en voeg een beetje peper toe.
Gebruik je spekjes:
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de spekjes tot ze mooi bruin worden, voeg daarna de ui toe en na een aantal minuten de andijvie in 2 á 3 porties. Als laatste kun je een beetje peper toevoegen.
Schep de andijvie in de vorm en schenk het eimengsel erover. Bestrooi eventueel met wat kaas. Bak in het midden van de oven in ongeveer 30 minuten.
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten