Het is winter, niet te merken qua temperatuur, maar wel aan de hoeveelheid stamppoten bij ons in huis. Heerlijk vinden we het! Zuurkool, hutspot en uiteraard boerenkool. In de allerhande zag ik deze 'boerenkool-quiche' voorbij komen en ik wilde het gelijk proberen. Ik heb het recept wel iets aangepast, zodat het nu zonder verkeerde e-nummers is. Hij is niet zo mooi geworden als op de foto in de allerhande, maar de smaak is heerlijk!
Er zijn mensen die stamppoten echt verschrikkelijk vinden, terwijl boerenkool ontzettend gezond is. Dan is dit een goede variant om eens te proberen :-)
Benodigdheden:
- 1 ui
- 200 gr. boerenkool
- 1 tl gedroogde tijm
- 8 plakjes bladerdeeg
- rookworst (liefst slager, zonder rare ingrediënten)
- 4-5 eieren
- 100 ml crème fraîche
- olijfolie
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en fruit dit aan in een koekenpan met een beetje olijfolie. Voeg de boerenkool en tijm toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bekleed de vorm met het bladerdeeg. (Ik heb een springvorm van 26 cm. gebruikt.) Druk de randen goed aan. Verdeel de boerenkool over de taartbodem. Snijd de rookworst in plakjes en leg op de vulling.
Klop de eieren los met de crème fraîche en peper en schenk over de vulling. Bak de quiche in ongeveer 30 minuten in de oven goudbruin en gaar.
Een heerlijk, simpel gerecht en eens wat anders dan stamppot boerenkool.
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten