Dit gerecht zagen wij in het kookboek 'smakelijck' en we hadden er gelijk zin in! Het is geen moeilijk recept, maar het kost wel even tijd voordat het eenmaal klaar is om op te eten, echt een recept dus voor het weekend! Wij hebben het gegeten met volkorenpasta, maar je kunt het ook prima eten met een lekkere salade als je een dagje geen pasta wil eten.
Benodigdheden:
- 200 gr. rundergehakt
- snufje knoflookpoeder
- halve ui
- 1 ei
- paneermeel
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 grote winterwortel
- 4 stengels bleekselderij
- 1 1/2 ui
- 1 teen knoflook
- 3 el tomatenpuree
- 1 bol mozzarella
- cherrytomaatjes
- basilicumblaadjes
- zout en peper
Meng door het gehakt het ei, oregano, halve ui (gesneden in kleine stukjes), knoflookpoeder, zout en peper en de paneermeel. Kneed goed door en maak er balletjes van. Bak de gehakballetjes in een pan mooi bruin met wat olijfolie of boter. Zet daarna aan de kant.
Fruit in een andere pan de ui met de knoflook. Voeg de wortel en bleekselderij toe en laat dit ongeveer 10 tot 15 minuten gaar stoven. De wortel en bleekselderij zijn gesneden in mooie stukjes.
Voeg het blik tomatenblokjes toe met een half blik water en breng op smaak met zout en peper. Voeg ook de tomatenpuree toe. Breng het aan de kook en laat op zacht vuur ongeveer een kwartier inkoken.
Doe de tomatensaus in een ovenschaal. Verdeel de gehakballetjes over de saus. Halveer de cherrytomaatjes en stop deze in de saus. Snij de mozzarella in plakjes en verdeel over de saus, leg daarna de basilicumblaadjes ertussen. Schuif de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 180 graden. Na ongeveer 25 minuten, als de kaas mooi is gesmolten en de saus bubbelt, is het gerecht klaar!
Eet met een frisse salade of met volkoren pasta!
Lekker! |
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten