vrijdag 1 november 2013

Sandwichbeleg: kipOooh wat een heerlijke soorten sandwichbeleg heb je toch in de winkel liggen! Helaas... je voelt het al aankomen... zitten deze bakjes vaak vol met e-nummers, veel zout en vaak met onnodige suikers. Dus gaan wij de laatste tijd op zoek naar lekkere recepten voor ons eigen gemaakte sandwichbeleg. Dit keer een heerlijk, simpel recept om je brood te beleggen met kip.

Als je 's avonds een hele kip heb gegeten of een stuk kip en daar heb je nog wat van over, niet weggooien! Gebruik de 'left-overs' voor dit recept en zo hoef je niets weg te gooien wat nog prima bruikbaar is.

Benodigdheden:
  • 200 gr. gare kip
  • 1 eetlepel milde currypasta
  • 1 eetlepel mayonaise
  • sap van halve citroen
  • peper en zout

Snijd de kip in stukjes. Je kunt zelf kiezen hoe groot de stukjes zijn, hoe kleiner hoe meer het echt op een 'sandwichspread' gaat lijken. Verwarm de currypasta in een steelpannetje al roerend voor ongeveer vijf minuten. Laat daarna de pasta volledig weer afkoelen.
Meng in een kom de kip met de mayonaise, de afgekoelde currypasta en het citroensap. Breng alles op smaak met peper en zout.Tip: ook lekker op een toastje of op een stukje stokbrood!

Enjoy!

2 opmerkingen:

  1. Bij de Albert Heijn en dan het merk 'koh thai'. Je hebt daar twee potjes van, namelijk rode en groene currypasta. Van hetzelfde merk hebben ze ook currysaus maar daar zitten wel e-nummers is. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen