vrijdag 13 december 2013

Chili con carne zónder pakjes of zakjes!


Wij zijn blij! Het is eindelijk gelukt om een waanzinnig lekkere chili con carne te maken zónder pakjes en/of zakjes!! Het heeft even geduurd en heel wat keren uitproberen, maar tot nu toe was het nooit echt dat we super genoten en het idee hadden 'dit willen we morgen weer eten..!' Maar vanaf nu wel en het is super makkelijk en snel klaar.

Benodigdheden (4 personen):

  • 2 blikken chilibonen (400 gr.)
  • 2 blikken tomatenblokjes (400 gr.)
  • 1 klein blikje mais (200 gr.)
  • 200 gr. gehakt
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper/Zout
  • Olijfolie
Pel en snipper de ui en fruit deze aan in wat olijfolie. Hak de knoflook fijn en voeg dit bij de uien. Voeg dan het gehakt toe. Snijd de paprika in blokjes en bak deze kort mee. 
Voeg de komijn en het paprikapoeder toe en verhit dit kort. Zorg ervoor dat je de kruiden echt lekker bakt, want dan komt de smaak goed vrij. 
Voeg nu de chilibonen met vocht, de tomatenblokjes en de uitgelekte mais toe. Laat de chili ongeveer een kwartier stoven op een zacht vuurtje.

Lekkere pan vol met chili con carne! 
 
Pak een lekker diep bord en schep deze vol met de overheerlijke, maar vooral onwijs warme chili con carne en geniet op een koude winteravond! 

Enjoy! 

3 opmerkingen:

  1. We hebben dit recept gemaakt (Chili Con Carne) voor twee personen, het was wel veel maar de pan is leeg �� dus het heeft heel goed gesmaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Whaha dan hebben jullie goed gegeten, lekker hoor!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Wilma, bedankt voor je recept, erg lekker. Ik heb er nog wat extra prei en taugé door gedaan, en ik had nog een beetje quinoa. Dus lekker en voedzaam! Groetjes Ellen

    BeantwoordenVerwijderen