donderdag 20 februari 2014

Home-made pizza!


Een aantal weken geleden hebben wij een fantastische pizzasteen gekocht voor in de oven. Deze verwarm je mee in de oven en daar leg je je pizza op. Het resultaat is dat je een heerlijke pizza krijgt die niet klef of zompig is in het midden of qua bodem. Je krijgt juist een heerlijke krokante bodem.

Toen de steen eenmaal in huis was, gingen wij snel een pizza maken en we hebben mega genoten! Al snel werd er een pizza-party bij ons thuis georganiseerd samen met mijn schoonfamilie. Gezellig allemaal een stuk pizza beleggen met zelfgekozen groenten en samen opeten, super leuk!

Benodigdheden:

  • 275 gr. speltmeel (gewone bloem kan ook)
  • halve kop water
  • snuf zout
  • theetlepel wijnsteenzuurbakpoeder
  • flinke scheut olijfolie

Verwarm de oven, met de steen, voor op 250 graden.

Maal alle ingrediƫnten in een keukenmachine, of met de hand, tot een soepel deeg. Als het te droog is voeg je wat water toe, is het te nat dan nog wat meel. Het moet een elastisch deeg zijn.

Bij de steen kwam een 'schuiver' zo kun je makkelijk de pizza op de hete steen leggen.


Rol het pizzadeeg uit tot de gewenste grootte en dikte. Strijk een saus uit over het deeg. Je kunt als saus de overheerlijke tomaat-basilicum-saus gebruiken, zie mijn blog.Beleg de pizza met je favoriete ingrediƫnten en bak de pizza af in een voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten.

Genieten!

Enjoy!

1 opmerking:

  1. Hi! I would like to invite you to check out our site www.volrecepten.nl . Adding your blog to our site will make your recipes available to many more users and help you get more visits to your blog.
    If you like the idea of being found on our page, please, add your blog here http://www.volrecepten.nl/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten.

    BeantwoordenVerwijderen