woensdag 19 februari 2014

Chocoladetaart waar je van mag genieten met een grote G!



Samen met de 'gezonde' appeltaart stond deze heerlijke chocoladetaart op tafel tijdens de verjaardag van mijn man! Welke vrouw houdt nou niet van chocolade? En zeker als het in een taart verwerkt is! Heerlijk! Als je van deze taart een stukje hebt gehad, hoef je je niet schuldig te voelen want het is vrij van allerlei rare ingrediënten én van geraffineerde suikers. Ik zeg: verras jezelf en/of je familieleden eens met een overheerlijke chocoladetaart waar je bewust van mag genieten!

Benodigdheden:

  • 115 gr. pure chocolade (in ieder geval meer dan 70%)
  • 115 gr. roomboter
  • 4 eieren
  • 50 gr. palmsuiker
  • 2 eetlepels honing
  • 115 gr. amandelmeel
Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Smelt de chocolade au bain marie met de boter. Splits ondertussen de eieren in dooier en eiwit. Klop de dooiers samen met de palmsuiker en de honing tot een romig geheel. Voeg daarna het amandelmeel toe. Giet het wat afgekoelde chocolademengsel er voorzichtig bij. Zet dit even aan de kant.

Mix de eiwitten nu tot een stevig schuim in ongeveer 5 minuten. Spatel het chocoladebeslag door de eiwitten en schenk het beslag in de bakvorm van 20 centimeter. Schuif in de oven en bak in 40-45 minuten gaar. 



Voor garnering kun je er wat fruit bovenop leggen. Dit hoeft geen vers fruit te zijn, zeker in deze tijd van het jaar erg duur, maar kan gerust uit de diepvries komen. Rustig laten ontdooien in de koelkast en net voordat je het gaat serveren op de taart leggen. 



Tip: gebruik geen poedersuiker om de taart te bestrooien, maar gemalen kokosrasp! Hetzelfde mooie effect, maar een stuk gezonder. 
\
Enjoy! 

Bron: Smakelijck kookboek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten