donderdag 29 mei 2014

Blueberry muffins!


Brr.. ik vind het maar koud vandaag.. Ik had zin om lekker iets te gaan bakken en dat nog warm op te eten, heerlijk! Ik zag dat ik nog een doosje blauwe bessen had liggen van de markt en besloot 'blueberry muffins' te gaan maken. Je kunt ook prima diepvries bessen gebruiken voor dit recept. Deze blueberry muffins heb je zo gemaakt en kunnen volgens mij niet mislukken. Dus ook als je bijna niet bakt, gewoon proberen en voordat je het weet heb je een ontzettend lekkere muffin voor bij de thee vanmiddag!

Benodigdheden (voor 9 muffins):

  • 150 gr. speltmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 70 gr. palmsuiker
  • 65 gr. roomboter
  • 1 dl. karnemelk
  • 1 ei
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng speltmeel, bakpoeder en suiker door elkaar in een grote kom. Smelt de roomboter in een pannetje. Klop het ei los in een mixer en meng vervolgens met de gesmolten boter en melk door elkaar (nog steeds in de mixer). 
Voeg dit bij de droge bestanddelen tot een licht klonterig geheel. Schep de blauwe bessen door het beslag. Zet 9 papieren cups in een muffinvorm en verdeel het beslag. 
Bak de blueberry muffins in een voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin. 


Tip: Wil je de muffin extra feestelijk maken? Dit kan heel simpel! Bewaar wat blauwe bessen en pureer dit fijn met een staafmixer. Klop de slagroom stijf en meng vervolgens de gepureerde blauwe bessen door de slagroom. In een spuitzak en voila --> je eigen blauwe-bessen-slagroom! Super lekker!


1 opmerking: