vrijdag 23 mei 2014

Weekendtip: popcorn!


Nog een paar uurtjes en dan is het weer officieel weekend! Heerlijk genieten van de dingen waar je doordeweeks geen tijd voor hebt of niet aan toekomt. Bij ons betekent dat lekker op de bank een filmpje of serie kijken mét wat lekkers uiteraard --> POPCORN!

Popcorn uit de supermarkt raad ik absoluut af. Dit is vaak in margarine of in een gehard vet gebakken met toevoeging van suikers. Gelukkig is zelf popcorn maken niet moeilijk!

Benodigdheden:

  • Koekenpan + passende deksel
  • Klein beetje olijfolie
  • Zout/Paprikapoeder
  • Popcorn Maïs
Pof de maïs in kleine porties per keer, niet meer dan er makkelijk op de bodem van de pan past die gebruikt wordt. De popcorn neemt na het poffen gemiddeld zo'n 8 keer meer ruimte in dan voor het poffen.

Vóór het poffen

Doe een klein beetje olie in de pan samen met de maïs en leg de deksel erop. Verhit goed. Op een gegeven moment hoor je de eerste korrels al 'poffen'. Als er veel meer tegelijk gaan poffen mag het gas uitgezet worden. Schut ondertussen goed met de pan (nog steeds de deksel erop), zodat alle korrels gaan poffen. 

Na het poffen :-)

Kijk niet in de pan tijdens het poffen.. :-)
Op een gegeven moment hoor je geen gepof meer en dan mag de deksel eraf. Doe de popcorn in een schaal, eventueel met een beetje zout en paprikapoeder er over. Heerlijk!

Enjoy! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten