dinsdag 13 mei 2014

Snijbonen: verrassend lekker!


Er zijn ontzettend veel onderzoeken gedaan naar gezonde voeding. Wat is nu precies gezond, wat moet je wel en niet eten? Onderzoekers zijn het vaak niet met elkaar eens en daardoor zijn er ook zo ontzettend veel verschillende meningen over een gezond voedselpatroon.
Over één ding zijn we het wel met elkaar eens: groenten zijn gezond! Groenten zitten vol met vitaminen, mineralen en beschermende voedingsstoffen. Van groenten kun je eigenlijk niet teveel eten, wel helaas te weinig. Wij Nederlanders komen bijna niet aan de 2 ons groente per dag... wat ik persoonlijk te weinig vind.. maar dat is weer mijn mening :-)

Het is ontzettend makkelijk om net even iets meer groente binnen te krijgen dan men vaak denkt. Neem bijvoorbeeld dit gerecht met snijbonen: je kunt de snijbonen koken en opeten, maar je kunt er ook verschillende dingen doorheen doen en voordat je het weet heb je weer een tomaat en een halve ui binnen. En het is ook nog eens verrassend lekker en pittig!  Een andere tip om meer groente binnen te krijgen, is de aardappelen, rijst en pasta als bijgerecht te zien. Meer groente op je bord en minder pasta, rijst, aardappelen etc.

Benodigdheden (2-3 personen):

  • 400 gr. snijbonen
  • 1 rode ui
  • 2 tomaten
  • 1 teen knoflook
  • snufje chilipoeder (hoeveelheid zelf te bepalen naar smaak) 
  • Blokje roomboter
  • Zout/peper
Maak de snijbonen schoon en snijd in stukjes van ongeveer 1 centimeter. Kook de bonen ongeveer 10 minuten. Snijd ondertussen een rode ui en de tomaten in blokjes. Fruit de ui en de knoflook in de boter. Voeg de snijbonen toe en stoof even mee. Maak op smaak met de chilipoeder, zout en peper. Voeg als laatste de tomaten toe. Bak deze nog even 5 minuten mee en genieten maar!

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten