vrijdag 6 juni 2014

Tropisch verwenmomentje!Het is nu al geweldig weer, maar dit weekend wordt het nog geweldiger. Wat is het dan heerlijk om buiten te zitten, genietend van de zon, met een heerlijk tropisch toetje. Ik heb kardemompeulen gebruikt voor een frisse smaak. Kardemom bestaat uit een groene peul gevuld met kleine zwarte zaadjes met een intense, frisse smaak. Het gebruik van kardemom versterkt zowel hartige als zoete smaken. In dit gerecht versterkt het dus de zoete smaak van de mango. Als je nu geen kardemompeulen in huis hebt, dan kun je nog steeds prima dit toetje maken en smaak zal nog steeds lekker zijn!

Je kunt de mangopuree prima in een bakje in de koelkast bewaren voor de volgende dag. Als je wilt gaan picknicken dan kun je de yoghurt en de mangopuree apart meenemen (in een koelbox) en op het moment zelf door elkaar husselen en genieten maar!

Benodigdheden:

  • 1 grote, rijpe mango
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 6 kardemompeulen
  • Munt (optioneel, ter garnering) 

Schil de mango en snijd in grove stukken. Pureer de stukken mango in een keukenmachine tot een gladde, dikke puree. Stamp de kardemomepeulen fijn in een vijzel. 
Klop de room stijf en spatel hem voorzichtig door de yoghurt. Roer de fijngestampte kardemom door het yoghurt-roommengsel.
Maak laagjes yoghurtroom en mangopuree in 4 glazen. 
Garneer eventueel met een paar blaadjes verse munt en serveer meteen.Enjoy!

PS. Je kunt ook prima de slagroom weglaten en alleen Griekse yoghurt of volle yoghurt gebruiken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten