vrijdag 25 juli 2014

Pasta salade met groene pesto

 


Met dit heerlijke zomerse weer hebben wij niet altijd zin in heftige warme maaltijden. Toch is het belangrijk dat je de nodige voedingstoffen binnenkrijgt en daarom is een koude pasta salade de perfecte uitkomst! Deze pasta salade is ontzettend simpel om te maken en ik geniet van elke hap. Je kunt dit gerecht ook prima maken en dan meenemen om te gaan picknicken!

Benodigdheden (2 personen):

  • ongeveer 200 gr. volkoren of spelt pasta
  • een handje vol tomaatjes
  • een kleine rode ui (en anders een halve van een grote rode ui )
  • twee handjes vol verschillende soorten sla (rucola, baby spinazie etc.)
  • 1 á 2 theelepels groene pesto
Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet deze af. Doe de past gelijk in een kom en meng met 1 theelepel groene pesto en als de smaak wat sterker mag, doe dan 2 theelepels groene pesto. Door dit gelijk te mengen met de nog warme pasta heeft twee voordelen: 1- de pasta gaat niet plakken als het afkoelt en 2- de smaken van de groene pesto trekken sneller in de pasta bij warmte. Snijd de ui in kleine of in iets grovere stukjes. Het is maar net waar je van houdt. En doe hetzelfde met de tomaatjes. Zodra de pasta afgekoeld is, voeg alle overige ingrediënten toe en serveer!


Enjoy!

PS. je kunt de groene pesto zelf maken, maar wij maken vaak gebruik van 'Biologische groene pesto' van Albert Heyn. Deze is wel wat duurder, maar zonder troep en erg lekker. Daar komt bij dat deze groene pesto geen Parmezaanse kaas bevat en dat is juist goed, want mijn man lust geen kaas :-( Terwijl ik juist gék op kaas ben... gelukkig vind ik deze pesto van de Albert Heyn ook erg lekker en genieten we beide! :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten