De herfst is nu toch echt begonnen! Buiten regent en waait het en binnen is het gezellig en warm.. en daar hoort een lekker soepje bij. In de zomer ben ik niet zo'n fan van soep, maar nu het weer kouder is werd het tijd om de bloemkool-venkel soep weer te maken.
Benodigdheden:
- Staafmixer
- 1 venkelknol
- 1 bloemkool (ongeveer 400 gr.)
- 1 aardappel (niet te groot)
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 1/2 groente-bouillonblokje (biologisch)
- 150 gr. spekjes (optioneel)
- Peper en zout
Verwarm de oven op 200 graden en vet de ovenschaal met een beetje olijfolie in. Snij de bloemkool in roosjes en de venkel in plakken. Doe de venkel, bloemkool en teentjes knoflook (met schil) in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster de groenten ongeveer 25 minuten in de oven.
Ovenschaal met bloemkool, venkel en knoflook. |
Snipper ondertussen de ui, schil de aardappel en snij in kleine blokjes. Doe 800 ml warm water in een kom en meng 1 1/2 groente-bouillonblokje erdoor. Laat dit verder rustig staan.
Na 25 minuten haal je de ovenschaal uit de oven. Verwarm een pan met een beetje olijfolie en fruit de ui een minuutje aan. Voeg dan alle groente, aardappel en groentebouillon toe. Kook dit geheel 10 minuten. Pureer dan met de staafmixer tot een glad geheel. Voeg eventueel nog zout en peper toe naar smaak.
Doe de soep in de kommen en garneer met spekjes.
Enjoy!
Oeh, deze lijkt me lekker :p
BeantwoordenVerwijderen