Benodigdheden:
- 4 plakjes roomboterbladerdeeg van Koopmans\
- 150 of 200 gr. rundergehakt (half-om-half gehakt kan ook)
- 1 ei
- zout/peper
- sambal (optioneel)
- paneermeel
- 1 eidooier
- 2 eetlepels melk
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kneed het gehakt met wat paneermeel, het kleine ei, zout, peper en een klein beetje sambal goed door elkaar.
Verdeel het gehakt in vieren en maak een rolletje en leg dit op het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg dicht. Je hebt nu 1 groot
saucijzenbroodje.
Als je kleine hapjes wilt maken dan snij je deze grote broodjes in vieren, zo krijg je mini saucijzenbroodjes. Dit is natuurlijk leuk voor een verjaardag.
Kluts de eidooier samen met de melk in een bakje en bestrijk hiermee het bladerdeeg. Laat
een kwartier rusten en bestrijk het dan opnieuw. (Hierdoor krijg je de mooie kleur.) Schuif ze in de oven voor ongeveer 25 tot 30 minuten.
Enjoy!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten