zondag 10 november 2013

Super simpel, super smakelijk pastagerecht!


Er zijn van die dagen dat je laat thuis bent en al weer vroeg in de avond ergens anders verwacht wordt. Dan heb je geen tijd om bepaalde recepten te maken, want of de saus moet 30 minuten pruttelen of het gerecht moet nog minimaal 30 minuten in de oven... en laten we daar nou juist de tijd niet voor hebben op zo'n dag!

Dit gerecht staat binnen 10 minuten op tafel en laat het nou ook nog eens ontzettend lekker zijn (en gezond)! Besef wel heel goed dat dit gerecht ontzettend simpel is en alleen een smaaksensatie kan worden door goede producten. Dus een goede tomatensaus en lekkere pasta en lekkere ham.

Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 175-200 gr. verse pasta (tagliatelle is mijn favoriet!)
  • 1 potje tomatensaus (van goede kwaliteit! Heinz heeft een klein potje zonder e-nummers en suiker!)
  • 100 gr. serranoham
  • 1 ui
  • 2 flinke handen rucola
  • Peper en zout

Kook de pasta volgens de verpakking. Voordeel van verse pasta is dat deze niet langer dan 4 minuten hoeft te koken, snel klaar dus! 
Fruit ondertussen de ui in een beetje olijfolie en voeg daarna de tomatensaus toe. Bak in een andere pan kort de serranoham aan, zodat deze lekker knapperig wordt. 

Giet het water af en roer de pasta door de tomatensaus. 

Schep de pasta op een bord met de seranoham en de rucola. Eventueel een beetje parmezaanse kaas eroverheen als je daar van houdt.

Tip: je kunt een rode peper erdoorheen doen voor wat meer pit! 

Enjoy! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten