zaterdag 15 februari 2014

Rozemarijnbrood met pesto!!

 

Wij vinden groene pesto zooo ontzettend lekker! Zeker met een stukje zacht-wit-plat-brood... en het is nog lekkerder als het brood nog een beetje warm is... ooh heerlijk! Nu is witbrood niet echt gezond, dus heb ik besloten om iets met speltmeel te maken. Het oorspronkelijke gerecht is gemaakt van gewoon bloem, maar ik heb het dus veranderd in speltmeel en dat kan prima en is een stuk beter voor je lichaam! De rozemarijn in het brood maakt het extra lekker en bijzonder.

Benodigdheden:

  • 2 theelepels zout
  • 500 gr. speltmeel
  • 7 gr. gedroogde gist
  • 275 ml handwarm water
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 3 eetlepels rozemarijn (vers fijngehakt of uit een potje)
Strooi het zout in de keukenmachine of in een kom. Zeef er de meel boven en strooi de gist erbij. Voeg de extra vergine olijfolie en het handwarme water toe. Kneed in de keukenmachine of met de hand tot een soepel deeg. Voeg tijdens het kneden de rozemarijn toe. Vorm een bal van het deeg en laat afgedekt onder een schone theedoek op kamertemperatuur 45 minuten rijzen. 

Drug het deeg plat en vorm er een brood van. Leg het brood op de bakplaat en maak enkele insneden in de bovenkant va het boord. Laat het brood  nogmaals 45 minuten rijzen. 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak het rozemarijnbrood in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten goudbruin. Laat het brood iets afkoelen en serveer dan lauwwarm met pesto of speciale olijfolie! 

Enjoy! 

Tip: om te controleren of het brood gaar is, klop je op de onderkant: klinkt het brood hol dan is het brood gaar, een dof geluid vraagt om nog zo'n 5 extra bakminuten. 

Bron: culy


1 opmerking: