donderdag 31 juli 2014

Fruit op de bbq!


Wat een heerlijke zomer hebben we tot nu toe! Mooie, warme dagen waarop we kunnen genieten van een heerlijke barbecue met familie en vrienden. Wij hadden nog nooit fruit op de barbecue gelegd en gegeten, maar omdat het zo ontzettend simpel en lekker was, besloot ik om er een blog over te schrijven.

De enige vraag die belangrijk is als je fruit op de barbecue wilt leggen is welk fruit moet je precies gebruiken? Waar je op moet letten is dat het fruit niet te zacht is. Hierdoor wordt het al snel een papje en dat is wat je juist niet wil. Zorg er dus voor dat het fruit wel rijp is, maar nog wel mooi stevig.

Je kunt onder andere appels, perziken, nectarines, ananas, watermeloen en banaan gebruiken. Banaan moet je doormidden snijden en dan met schil en al leggen op de barbecue.

Zodra je het fruit hebt gesneden, kun je het 20 minuten laten weken in koud water met een theelepel citroensap. Dit heeft als resultaat dat de kleur behouden blijft (door de citroensap), maar ook dat het fruit extra water heeft geabsorbeerd waardoor de vrucht sappiger blijft op de grill. (Let op: dit is niet verplicht hoor, als je geen tijd meer hebt gewoon niet doen en het fruit lekker op de barbecue leggen!)
Zorg dat je rooster goed schoon is, want de smaak van overgebleven braadvet is het laatste wat we willen.

Fruit is in principe opgebouwd uit water en suiker en door het fruit te grillen gaan de natuurlijke suiker karameliseren, heerlijk! Leg het fruit op de barbecue en blijf er bij zodat het niet verbrand.

Het velletje eraf gehaald na het grillen en kijk wat een prachtige kleur! 
Enjoy!

PS. je kunt ook leuk een fruit-spies maken en deze grillen op de barbecue als nagerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten